سلام به رهگذران وبلاگ
برای اینکه وردپرس رو خوب یاد بگیرید این دو تا فایل رو پیشنهاد می کنم
سلام به رهگذران وبلاگ
برای اینکه وردپرس رو خوب یاد بگیرید این دو تا فایل رو پیشنهاد می کنم
در مورد نقشه ذهنی و کاربردهای آن قبلا در مطالب مختلف نوشتهام و ابزارهایی را هم برای کشیدن نقشه ذهنی معرفی کردهام. نقشههای ذهنی میتوانند به شما کمک کنند تا یک فکر و ایده را گسترش دهید، میتوانید مثلا مطالب یک سخنرانی و ارائه را آماده کنید، فعالیتهای مربوط به یک کار را تعریف کنید، نکات مهم کتابها را ثبت کنید و …
ابزارهای مختلف و متفاوتی برای کشیدن نقشه ذهنی وجود دارند که در این مطلب ۷ ابزار و سایت را معرفی میکنم.
۱
چند نکته که هر مدیر شبکه ای باید آنها را بداند
اکثر این دستورات و تکنیک ها برای سیستم عامل های ویندوز Vista و 7 و 8 میباشند ، البته بعضی از دستورات نیز در نسخه های قدیمی تر ویندوز مانند Win 9X و XP اجرا می شوند.
1- برای اینکه به سرعت متوجه بشید که در قلمرو شما چه گروه هایی یا اینکه چه کامپیوتر هایی در قلمرو شما به ثبت رسیده اند و ... ، میتونید از دستور زیر استفاده کنید :
dsquery group
یا اینکه میتونید دستور?/ dsquery را بزنید و موارد دیگه مثل کامپیوترها و ... رو هم ببینید .
2- اگر بخواهید تنظیمات group policy تجدید(refresh) شود میتوانید از دستور زیر استفاده کنید :
gpupdate
3- برای اینکه توی شبکه متوجه بشید کدام سرور عملیات اعتبار سنجی رو انجام میده ، میتونید از یکی از دستورات زیر استفاده کنید :
set l
یا
echo %logonserver%
4- برای اینکه متوجه بشید با کدام اکانت وارد سیستم شدید ، میتونید از دستور زیر استفاده کنید :
whoami
و یا اینکه این اکانت شما عضو کدام از گروه ها میباشد از دستور زیر استفاده کنید :
whoami /groups
5- اگر بخواهید سیاست های اکانتتونو را ببنید (شرایط رمز عبور و..) با دستور زیر میتوانید این کار را انجام دهید :
net accounts
6- فرض کنید که شما یک یا چندین کارت شبکه روی سیستمتون دارید و یک یا تمامی اونها رو به صورت استاتیک پیکربندی کرده اید و تصمیم گرفته اید که تمامی این کارت شبکه هارو به صورت داینامیک پیکربندی کنید میتوانید از دستور زیر استفاده کنید :
netsh int ip reset all
7- اگر بخواهید، سریع یک خلاصه ای از وضعیت سیستمتون بدست بیارید میتونید از دستور زیر استفاده کنید :
systeminfo
8- اگر بخواهید بدونید که سیستم شما به چه کامپیوترهایی اتصال داشته میتونید از دستور زیر استفاده کنید :
net use
9- اگر بخواهید بدانید که در حال حاضر چه افرادی به سیستم شما وارد شده اند و یا به عبارتی کدام سیستم با سیستم شما جلسه دارد میتونید از دستور زیر استفاده کنید :
net session
10- اگر بخواهید جدول مسیریابی سیستمتونو رو مشاهده کنید یکی از دستورات زیر رو انجام بدید :
route print
و یا
netstat –r
11- یکی از بهترین نرم فزار های ضبط کردن پکت ها نرم افزار wireshark و یا نرم افزار netmon میباشد . اگر شما این دو نرم افزار رو ندارید و یا اصلا حق نصب اونها رو روی سیستم ندارید میتونید از دستور زیر برای ضبط پکت هاتون استفاده کنید:
netsh trace start capture=yes tracefile=c:\capture.etl
و برای توقف ضبط از دستور زیر استفاده کنید :
netsh trace stop
12- برای چک کردن اتصالات باز روی سیستمتون با مثلا فواصل زمانی 2 ثانیه ای :
netstat –ano 2
13- برای اینکه یک سیستم رو مثلا سیستم خودتون رو در یک زمان بندی خاصی خاموش یا دوباره راه اندازی کنید میتوانید از دستور زیر استفاده کنید :
shutdown –r –t 5 –m \\localhost
14- به طور پیش فرض در ویندوز 7 اکانت administrator غیر فعال است ، برای فعال کردن این اکانت در محیط مدیریتی کامند پرامت دستور زیر را وارد کنید :
net user administrator * /active:yes
همین کار رو هم میتونید در هنگام نصب جایی که ازتون پسورد رو میخواد انجام بدید ، با فشردن کلید shift+f10میتونید این کارو انجام بدید .
15- هر جایی که موس قرار گرفته اگه بخواین اونجا zoom کنید میتونید با فشردن کلید Win و کلید + این کار رو انجام بدید و برای باز گشت همون کار و کلید – بزنید .
16- برای کوچک کردن پنجره ی فعال میتونید کلید پنجره و کلید جهت نما به سمت پایین رو بزنید و برای بزرگ کردن هم همون کار ولی این بار کلید جهت نما به سمت بالا رو بزنید .
17- اگر بخواهید یه برنامه رو در مد مدیریتی اجرا کنید (بدون اینکه روی برنامه راست کلیک کنید و بعد run as administrator… بزنید ) میتونید در قسمت سرچ استارت برنامه تون رو بیارید و سپس روی برنامه کلیدهای کنترل+شیفت+اینتر رو بزنید .
18- احتمال داره شما روی سیستمتون برنامه ضبط کردن عملیات های انجام شده مثلا برای اموزش یا برای ارائه یک گزارش رو نداشته باشید . در ویندوز های نسخه های جدید مثل ویندوز 7 این برنامه جزء سیستم عامل است . کافیست در قسمت سرچ استارت کلمه ی psr رو زده و برنامه رو اجرا کنید .
19- ویندوز 7 یه ابزار داره برای اینکه از یه قسمت خاص بخواین عکس بگیرید . مثلا من کاربرانی دارم که از من لایسنس بعضی از برنامه ها رو میخوان با استفاده از این برنامه از قسمت لایسنس عکس میگیرم و در اختیار کاربرانم میزارم . این ابزار مفید رو میتونید در قسمت accessories پیدا کنید . به نام Snipping.
20 - افرادی که میخوان توی ویندوز 2008 از ماشین های مجازی استفاده کنن ولی درایو c فضای کمی داره . ویندوز 2008 یک فایلی تولید میکنه بنام hiberfil.sys که حجمش مساوی با RAMتون هستش و نمیتونید این فایل رو هم پاکش کنید . بنابراین شما باید این مد رو غیر فعال کنید و این فضا رو نیز آزاد کنید برای غیر فعال کردن از دستور زیر استفاده کنید :
powercfg –h off
نکته : در اینترنت سایتی هست که یکسری ابزاها وجود داره که برای عیب یابی استفاده میشن . که میتونید از قسمت Run menu آدرس زیر را وارد کرده و به آن ابزارها دسترسی داشته باشید:
UNC: >>> \\live.sysinternals.com\tools
Or
URL: >>> http://live.sysinternals.com